Често Постављана Питања (Ч.П.П.)

Ко има право коришћења МСДНАА програма?

Право на коришћење МСДНАА програма имају сви активни студенти (радовно уписана или обновљена година) и запослени на Електротехничком факултету у Београду.

Како да добијем налог?

Иницијална пријава за коришћење МСДНАА програма се ради преко студентских и факултетских сервиса, у секцији 'МСДНАА програм'. Након пријаве, током дана ће на Ваш мејл који сте унели у поље стићи корисничко име и лозинка.

Колико траје налог и како се обнавља већ отворени налог?

Налог траје до краја школске године, и почетком наредне школске године морате обновити своје налоге како би користите МСДНАА програм.

Заборавио сам шифру на сајту, како да добијем нову?

Корисничка шифра се синхронише са шифром за рад у Рачунском центру. Уколико сте ту шифру заборавили, јавите се оператеру у РЦ ЕТФ-а.

Шта све треба да се уради да би се преузео сефтвер?

Да би успешно преузели лиценцирани Microsoft софтвер морате прво да отворите налог на горе описан начин, затим се коришћењем коричничком имена и лозинке које добијете на маил улогујете на сајт, изаберете који софтвер желите да преузмете и потврдите наруџбу.

На које начине је могуће преузети наручени софтвер?

Софтвер који наручите можете или преузети директно са мреже (ISO слике, сервер на коме се хостује софтвер је смешетен у Рачунском центру ЕТФ-а), или тако што ћете донети потребан број дискова (ЦД, ДВД) у Техничку подршку Рачунског центра ЕТФ-а, на које ћемо Вам у најкраћем могућем периоду нарезати софтвер који сте наручили.

На који начин добијам серијски број за наручени софтвер?

Уколико је за наручени серијски број потребно да имате серијски број, он ће се налазити на самом сајту у делу са вашим нарученом софтвером. Кликом на поједаначни софтвер долазите до описа самог софтвера а такодје и до серијског броја који Вам је потребан за инсталацију.